انواع دیجیتال مارکتینگ-بازاریابی دیجیتالی-arshidaco.com

دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال)

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (digital marketing) به هر نوع بازاریابی محصولات و خدمات که از طریق ابزارهای دیجیتالی انجام می‌شود گفته می‌شود.

بازاریابی دیجیتالی صرفاً از طریق اینترنت نیست بلکه همه ابزارهای دیجیتالی و الکترونیکی را شامل می‌شود.

بازاریابی دیجیتالی شامل بازاریابی رادیویی- تلفن مارکتینگ- تلویزیون مارکتینگ- بیلبوردهای الکترونیک- بازاریابی موتورهای جستجو و …. است.

دیجیتال مارکتینگ-arshidaco.com

انواع روش‌های دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ به دو صورت آفلاین و آنلاین است. بازاریابی دیجیتالی آفلاین مانند رادیو مارکتینگ، تلویزیون مارکتینگ، تلفن مارکتینگ، بیلبوردها و استرابوردهای الکترونیکی است.

تبلیغات آفلاین هدفمند نیست. فرض کنید در تاکسی نشسته‌اید و تبلیغات یک محصول خاص از رادیو را می‌شنوید شما به این محصول احتیاجی ندارید و فقط آن تبلیغ را می‌شنوید. هزینه تبلیغات آفلاین بسیار بالاست. هزینه یک دقیقه تبلیغ در تلویزیون بسیار زیاد است.

Digital-marketing-دیجیتال مارکتینگ-arshidaco.com

تبلیغات آنلاین

تبلیغات آنلاین در بستر اینترنت انجام می‌شود. SEM(Search Engine Marketing) مهم‌ترین نوع تبلیغات آنلاین است که شامل seo(search engine optimisation) و بهینه‌سازی سایت  و تبلیغات کلیکی (CPC) است. از انواع دیگر تبلیغات آنلاین ایمیل مارکتینگ، تبلیغات شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، بازاریابی محتوا و … است. تبلیغات آنلاین را می‌توان از طریق ابزارهای مختلف آنالیز کرد ولی تبلیغات آفلاین قابل آنالیز نیستند مثلاً شما هرگز نمی‌فهمید چند نفر تبلیغات شما را دیده‌اند یا چند نفر از طریق آن تبلیغات محصول و خدمات موردنظر شما را خریداری کرده‌اند.

اهمیت استفاده از بازاریابی دیجیتال

استفاده از روش‌های سنتی بازاریابی دیگر تقریباً منسوخ شده است. دیگر برای تبلیغ محصول و خدمات کسب‌وکارها کمتر کسی از کاتالوگ و تراکت و … استفاده می‌کند. این نوع تبلیغات هدفمند نیستند و هزینه زیادی از شما به هدر می‌رود. افراد کاتالوگ‌ها و تراکت‌ها را بدون مطالعه در سطل آشغال می‌اندازند؛ اما دیجیتال مارکتینگ از نوع تبلیغات هوشمند است و باعث افزایش فروش و درنتیجه افزایش درامد می‌شود.

همچنین دیجیتال مارکتینگ باعث برندینگ و معروف شدن برند شما نیز می‌شود.

انواع بازاریابی

در حالت کلی می‌توان بازاریابی را به دو دسته تقسیم کرد: بازاریابی درونگرا یا اینباند مارکتینگ (Inbound Marketing) و بازاریابی برونگرا (outbound Marketing). در نوع بازاریابی درونگرا صاحب کسب‌وکار به سراغ مشتری می‌رود. در بازاریابی برونگرا مشتری به سراغ کسب‌وکار می‌رود.

بازاریابی دیجیتال ترکیبی از بازاریابی درونگرا و بازاریابی برونگرا است.

دیجیتال مارکتینگ اینباند-arshidaco.com

نقش دیجیتال مارکتینگ در یک کسب‌وکار

امروزه تمام کسب‌وکارها نیاز به دیجیتال مارکتینگ دارند. همه افراد امروزه احتیاجات خود را در گوگل سرچ می‌کنند بنابراین اگر کسب‌وکاری در فضای مجازی وجود نداشته باشد مثل این است که کلاً وجود ندارد. امروزه داشتن یک سایت خوب از اولین ملزومات یک کسب‌وکار است. علاوه بر سایت می‌توانید در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیز به معرفی محصولات و خدمات خود بپردازید.

انواع کسب‌وکارهایی که از دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنند:

اگر کسب‌وکار شما به‌گونه‌ای است که لازم است در تمام نقاط یک کشور یا حتی دنیا بازاریابی کنید دیجیتال مارکتینگ به کمک شما می‌آید. شما می‌توانید با تبلیغات در گوگل محصولات و خدمات خود را معرفی کنید و یا محصولات و خدمات خود را به فروش برسانید. تمامی کسب‌وکارها نیاز به استفاده از بازاریابی دیجیتال دارند.

آینده بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)

در مورد آینده بازاریابی دیجیتال، می‌توان انتظار داشت که شاهد افزایش مداوم و تنوع دستگاه‌های پوشیدنی در دسترس مصرف‌کنندگان باشیم. همچنین پیش‌بینی می‌شود که رسانه‌های اجتماعی به‌طور فزاینده‌ای در فضای B2B محاوره‌ای خواهند شد. محتوای ویدیویی برای اهداف بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) اصلاح می‌شود و بازاریابی ایمیلی حتی شخصی‌تر می‌شود.

دیجیتال هسته اصلی همه‌چیز در بازاریابی امروزی است – از «یکی از کارهایی که بازاریابی انجام می‌دهد» به «کاری که بازاریابی انجام می‌دهد» تبدیل شده است.

انواع دیجیتال مارکتینگ-بازاریابی دیجیتالی-arshidaco.com

برنامه‌ریزی، اجرا و بهینه‌سازی دیجیتال مارکتینگ

راه‌اندازی برنامه بازاریابی دیجیتالی خود را ابتدا با تعیین مخاطبان و اهداف خود آغاز کنید و سپس معیارهایی را برای اطمینان از اینکه همیشه در حال پیشرفت هستید، قرار دهید.

مرحله 1: مخاطبان خود را شناسایی و تقسیم‌بندی کنید. برای انجام این کار، شما باید ویژگی‌های جمعیت شناختی، فرموگرافی و فنی آن‌ها و همچنین نحوه رسیدگی به سؤالات و نیازهای آن‌ها را درک کنید.

مرحله 2: تعیین اهداف و استراتژی اندازه‌گیری. از اطلاعات مخاطبان برای تعیین پرسوناها استفاده کنید. معیارهای مهم شامل  کلیک‌ها، نرخ کلیک (CTR)، نرخ تعامل، نرخ تبدیل‌،  (CPL)، (eCPM) و همچنین معیارهای پس‌انداز مانند بازگشت سرمایه (ROI) است.

مرحله 3: تیم خود را هماهنگ کنید، اهداف همه را در میان بگذارید و نشان دهید که چگونه کانال‌های آن‌ها با تصویر بزرگ بازاریابی دیجیتال مطابقت دارند.

مرحله 4: راه‌اندازی و بهینه‌سازی دیجیتال مارکتینگ را می‌توان برای کسب، پرورش، ایجاد وفاداری مشتری و برندسازی استفاده کرد. معیارها را مرتباً مرور کنید، بنابراین می‌توانید بدانید که در کجا عالی هستید و کجا به کار بیشتری نیاز دارید تا در این فضای پرتأثیر و پر تقاضا پیشرو شوید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود. اطفا سؤالات خود را در قسمت نظرات مطرح نمایید.

مطالعه بیشتر

مطالعه بیشتر

آموزش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *